Babakarej “Jag skäms ihjäl”

 

Jag skäms ihjälBabakarej: Jag skäms ihjäl
Release den 4.e februari

Ladda ner album gratis med din downloadkod här

Med några skisser i bagaget, komponerades och inspelades musiken under tre intensiva dagar på den lilla ön, Nordkoster i Skagerack. Låtarna på albumet är märkbart präglade av den svenske skärgårdsidyllen bladat med det barska ö- och sjölivet som råder utanför turistsäsongen.

De övervägande akustiska och songwriterklingande svenske sångerna rör sig i ett starkt kontrasterande universum, såväl melodiskt som textmässigt.

Musiken låter som pop, punk, visa och afrika, och växlar mellan långsam minimalism till akustisk hysteri med trestämmig kör som sammanfogande kitt. Den ger i all sin enkelhet och intensitet lyssnaren en upplevelse av att kastas mellan brusande lycka och hjärtskärande tonårs elände.

Babakarej är: Stephan Sieben – gitarr, sång, Putte Johander – bas, sång, Qarin Wikström – sång, klaviatur


Press Jag skäms ihjäl Svensk       Press Jag skäms ihjäl Dansk